Igår sprang jag Kungsholmen Runt halvmaran. Ett lagom stort (litet) lopp mitt i stan. Jag bodde på Kungsholmen innan, men har faktiskt aldrig sprungit loppet förut. Igår var en grå och regnig dag när jag vaknade och tittade ut genom fönstret. Inte så superpepp till att springa, men dilemmat var nog mest vad jag skulle ha för löparkläder i regnväder och 9 grader.

Kom iallafall ner till stan så småningom och försökte hålla mig torr så länge det gick. Såg på 10km loppet som pågick innan halvmaran skulle starta vid 12. Stod och såg de snabbaste komma in mot mål och även “skandalen” att han som låg först sen kom tvåa eftersom sista svängen fortfarande var avspärrad med band…Vilken arrangörsmiss och jag tyckte synd om killen som ledde som sen snuvades på vinsten.

Halvmaran startade vid 12 och jag startade längst bak i sista gruppen som gick iväg 12.05. Planen var att springa lite lugnt i början (första halvan) för att sen se om det gick att öka lite. Har ju inte sprungit så mycket sista månaden, då det blivit mycket mer cykling istället. Så jag fick se hur det skulle gå. Men runt 2 timmar tänkte jag att det nog skulle ta.

Jag sprang på lugnt i början och hade koll på kilometertider och puls. Kändes lätt och fint, och det var roligt att springa tillsammans med andra. Det var inga problem med trängsel eller så, utan det gick smidigt att passera eller bli passerad av andra. Rundan runt Kungsholmen är rätt platt, iallafall de första kilometrarna. Någon mer backe kom vid västra sidan, men det var bara att springa på. Jag sprang och lyssnade på musik, det blev samma låt på repeat hela turen. 3 min lång. Om, och om igen, men den funkade bra att springa till. Publiken var ju obefintlig längs banan (förutom vid målområdet), så det var kul iaf att höra på något pepp!

När jag sen sprungit halva var tanken att jag då skulle öka. Men då blev jag istället lite seg i benen. Vänster lår/höft började kännas av lite efter typ 13km, men jag försökte springa på. Backarna gick segt på andra varvet, men när det väl var flackt försökte jag öka. Sista 2km lyckades jag öka lite och springa snabbast på hela turen. Så det blev nog ett väldigt jämn-fart-lopp. Ett bra långpass!

Och ja tiden ja, den blev 2:00.49. Så jag gissade bra!

Dagens soundtrack:

140510_kr_05

140510_kr_06

Kungsholmen Runt halvmarathon

2 reaktion på “Kungsholmen Runt halvmarathon

 • 11 maj, 2014 kl. 15:07
  Permalänk

  Bra jobbat och grattis till årets första löplopp. Blir det fler? ;-)

  Svar
  • 12 maj, 2014 kl. 21:28
   Permalänk

   Tack Jörgen! Det blir ett millopp nästa vecka!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *