Snacka om att man får ont i benen av att springa lopp! Gårdagen blev en rätt lugn historia och benen var stela. Trötta muskler, men det kanske betyder att jag gjorde nåt rätt ändå! Det blev lite promenader igår, och så ett simpass i Eriksdalsbadets 50a mitt på dagen. Fick en bana med en snabb simmare, och kunde köra mitt tröskelsimpass ostört. Skönt med simning som återhämtning!

Idag blev det mer tröskelpass, men nu på trainer istället. Sist jag körde märkte jag att cykeln lät lite skumt, knäppande ljud och konstig känsla. Det visade sig vara mina gamla pedaler som gett upp. En vända till Cykelcity i helgen och nu är cykeln servad, ny kedja (passade på), och så bytte jag till snabba pedaler. Från Look till Shimano, ett annat system men rätt likt ändå. Shimano Dura Ace pedaler sitter nu på, och de funkade riktigt bra! Mina slitna SIDI skor hänger med ett tag till, men vilken skillnad nu med bra pedaler och nya klossar på skorna. Under kvällens pass höll sig cykeln och trainern så tyst som den brukar. Bra!

Kvällens pass var 4st 8minutare på tröskel. Med lite upp och nedvarvning blev det en dryg timme. Gissa vilken låt jag lyssnade på under intervallerna! Men den funkade väldigt bra till cykling också. Jag taggade till och körde på bra. Alla intervaller hamnade i rätt watt-intervall, och det kändes bra i benen. Lite småseg i början, men kroppen vaknade till och jag fick kraft i benen igen. Pulsen gick upp efter varje intervall, men kraften fanns där!

Det blev ett skönt pass, och det kändes som det var ett tag sen jag körde intervall på trainern. Skönt att vara tillbaka och skönt att äntligen ha ett pass där benen känns pigga på cykeln igen!

140512_trainer_01
Intervallpass på trainern: svettigt och jobbigt men kul! Och cykelbrännan sitter där!

140512_trainer_04
Nya pedaler, slitna skor men nya klossar. Bytt från Look till Shimano

Tröskeltrainer och snabba pedaler

2 reaktion på “Tröskeltrainer och snabba pedaler

  • 12 maj, 2014 kl. 22:13
    Permalänk

    åtta minutare är en favorit. Här är mitt soundtrack för dagen:

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *