I fredags kom äntligen sommaren till Stockholm, solen strålade och det var bra temperatur för utecykling. Äntligen! Det har ju nästan känts som att det är tidigt på säsongen, just för att vädret inte riktigt matchat maj månad, och att det inte blivit så mycket cykling hemma i Sverige ännu.

Men i fredags stack jag ut på P5an för en tur. Jag och Viktor åkte ut till Västerhaninge för att cykla Torö tur och retur. Ner över hela södertörn och tillbaka alltså.

Kortbyxepremiär för mig i Sverige iår, och det var härligt att cykla! Soligt och en del vind. Vi fick dock motvinden på väg söderut, så det är ju bäst. Börja med motvind och få lite medvind och go fart på vägen hem!

Vi cyklade på bredvid varandra på gamla 73-an och njöt av att vara ute. Ner i tempoposition och bara mata på. Väl nere vid Torö lanthandel blev det en stående fika (från Milebreaker), innan vi sen vände. Det var soligt, men ändå inte riktigt varmt. Är det kallt får man inte stanna och fika! Då är det bättre att bara cykla på.

På vägen tillbaka la vi in intervallerna jag hade planerat 3x10min i högre intensitet, med 10 min mellan varje. Efter att ha kört en i medvinden och nästan trampat ur växlarna, vände vi och körde någon i motvind. Lättare att hålla rätt watt då! 10 mil fick vi ihop en fredagseftermiddag. Bra dag!

140518_cykel_02

Cykling till Torö t/r

En reaktion på “Cykling till Torö t/r

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *