Igår körde jag alltså premiärturen för Gran Fondo Stockholm. Ett nytt, stort, omtalat lopp som det mest varit rykten om det skulle bli av eller ej, och var banan egentligen skulle gå. Jag var anmäld med jobbet, vi hade ett gäng på 8 som skulle köra. Roligt! Vi hade t.om fixat egna teamkläder (som jag designat, med hjälp av Trimtex)!

Jag såg loppet mest som en rolig grej, mer som en touring på nya vägar norr om stan. I min planering var loppet som ett träningspass, då jag hade pass både dagen för och efter nu i helgen. Men jag såg fram emot att cykla ett lopp här i Stockholm, på guidade vägar, och med lite trafik, och tusentals andra cyklister!

Vår PMC-klunga på 4 personer höll ihop första milen typ. Började lugnt på lite blandade cykelbanor och vanliga vägar. Sen när de första backarna började komma halkade jag efter. Jag är för långsam uppför jämfört med de som kör i “min fart” på flacken. Så det blev att jag körde resten av loppet (typ 14 mil då) solo. Inte mig emot, jag trampade på och jobbade i vinden. Försökte köra med folk jag kom ifatt, men det fanns ju en anledning till att jag kom ifatt dem, så jag körde om. Och klungorna som körde förbi mig var för snabba för att jag skulle haka på.

Jag cyklade på och det kändes bra första varvet. Sen började jag få ont i ländryggen, kroppen var inte så glad, inte så van vid cykeln jag lånat. Men jag passade på att stanna lite i några depåer och fylla vätska, käka kanelbullar, bananer och sträcka på ryggen. Det funkade, för då kunde jag köra på utan problem i några mil till.

Jag tog det som ett eget träningspass alltså, och stressade inte. När jag varvade vid arenan halvvägs hamnade jag ju mitt i en startgrupp av de som körde 60km. Många i blandad fart i vägen, men det var ju charmen med loppet också. Jag körde inte för någon speciell fart eller tid. Benen kändes bra hela vägen, men det var ryggen och allmänt trötthet som gjorde sig till känna. Det gick åt en del energi och vätska, det var uppemot 29 grader varmt under dagen! En fin dag på nya vägar norr om stan, men det var mer kuperat än jag trodde! Bra träning!

Bra arrangemang tyckte jag, det bådar gott inför framtiden för detta lopp! Extra kul var det att Martin i vårt team vann “jämnaste”-tävlingen (den som körde jämnast tid på en hemlig sträcka på de två varven), och fick en presentcheck på 12000kr hos Crescent. En bra bonus! Vi hade en rolig dag och det var ett lyckat lopp! Nästa år kanske banan går genom centrala Stockholm också, det blir garanterat häftigt!

140524_gfs_01
Före (innan kl.7 en lördag!) och (nästan) hela gänget efter. Vi var 4 i Team PMC som körde 150km och 4 som körde 60km

140524_gfs_02

140524_gfs_03

Gran Fondo Stockholm

2 reaktion på “Gran Fondo Stockholm

  • 26 maj, 2014 kl. 11:50
   Permalänk

   Ja det var skoj, cykling är verkligen på väg framåt nu! Detta loppet visade på det. :)

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *