Nu är det långhelg och det betyder träning på Öland igen. Skönt att fly stan och kunna träna på obegränsat och med bra cykelvägar och lite trafik. Idag hade jag cykeltest på schemat, just för att se hur jag ligger till efter träning och inför tävling senare. Cykeltest är alltid lite jobbigt innan, för jag vet hur tufft själva passet är. Åt frukost i lugn och ro, och fixade sen med allt och inget hemma innan vi kom iväg för att köra. Bättre att få det gjort!

Det var soligt idag, men inte jättevarmt. Kanske runt 15 grader och på det en kraftig vind på 9m/s från norr. Min cykel-test-intervall-väg ligger på östra sidan Öland, och där kan det också var lite kyligare, med vinden från havet. Jag hade bestämt att köra på vägen rakt norrut i motvind hela vägen (punkt A till punkt B), för att få till så bra intensitet som möjligt.

Jag värmde upp 10 min, tog sen av en extra jacka och benvärmare, och sen var det dags att köra. Lite mer uppvärmning och sen kom 3 min MAX. Tryckte på och benen kändes ok. Det var dock mer att ta hänsyn till när man kör ute än när man kör testet på trainer. Vinden, och vägen, och så det runt omkring. Vägen var hyfsat lugn med trafik och jag kunde trampa på. Lyssnade för första gången när jag cyklar på musik. För att bli lite extra peppad och orka köra på. Hörde ändå trafik som passerade, och jag kör inte med det annars. Men nu, på denna vägen skulle det fungera.

Sen blev det lugnare cykling i 10 min till, innan det var dags för 20 min MAX. Körde på och det kändes bra i benen. Trampade på och höll koll på medelwatt och det var svårt att riktigt få den där jag ville. Fladdrar mer ute som sagt med alla parametrar. Bäst är ju lite svagt uppför och bra motvind, då trycker man på ordentligt och får upp watten!

Jag trampade på och hade nog missbedömt sträckan lite sen förra gången då jag avbröt. Nu kom jag till kyrkan och slutet av vägen för tidigt! Fick sen vända runt och istället köra de sista 5 minuterna i medvinden. Oj vad det var svårt att bibehålla trycket och watten. Försökte verkligen och cykeln flög fram i upp till 51km/h, men ändå blev det lägre watt och puls där. Överlag är jag nöjd med testet, ungefär samma watt som sista innetestet men desto lägre puls. Kanske svårt att verkligen ta ut mig till 100% ute.

När jag sen kommit hem blev det senare dags för löpning. 50 minuter distanspass, och nu var det varmare och lite mindre vind. Skön löpning och jag försökte tänka teknik och hållning hela passet. Avslutade sen med mitt styrkeprogram från Access Rehab. Bollövningar och corestyrka, något som jag verkligen behöver! Har slarvat lite med det här innan, så när jag var hos naprapat Andreas i början av veckan blev det mycket knäckande så jag nu har en rak och återhämtad kropp. Men nu gäller det att bibehålla och även förbättra styrkan!

Är nöjd efter en bra första träningsdag här på Training Camp Öland!

140529_cykling_01
Glad och nöjd efter genomfört test, jobbigt innan och under, skönt efter!

140529_cykling_02
Nya brillor från Oakley (Racing Jacket), riktigt bra, ögonen gillade dem. Tog bilen till intervallvägen!

140529_lopning_01
Redo för löpning, jackan åkte av direkt innan jag stack iväg. Nu var det varmt!

Cykeltest på Öland

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *