Nu är jag skönt trött efter ännu en bra träningsdag här på Öland. Bara fredag och än finns det mer tid att hinna träna innan jag åker tillbaka till Stockholm. Idag blev det en brick – lite cykling och löpning direkt på det.

Cykelpasset var planerat till 4h i zon 2. Inga intervaller alltså utan mer nötande och köra på. Väderprognosen sa risk för regn norrut, så jag valde att köra min tur söderut idag. Enkla val här på denna ö! Fick lite sydvästlig vind så motvind första halvan, men det var helt ok. Jag körde på mina favoritvägar mitt på ön söderut, och sen ut på den östra vägen. Lugn trafik, och gott om plats att cykla, det gillar jag!

Jag matade på och körde på till klockan stod på drygt 2h, sen vände jag tillbaka. Blev lite stående pauser lite då och då, när jag fyllde på med energi och sträckte på ryggen lite. Benen kändes ok, men nacken blev lite trött. Det är bara att köra på så vänjer sig kroppen till slut!

Cyklade på norrut i bättre fart (men mindre intensitet?) i bra vind, på samma vägar, och kom sen hem prick på 4h slagna. Ut och springa direkt sen. Brickpass på 30 minuter. Tog med en gel för det kan ju vara bra att vänja sig vid också. Benen var lite stela och kantiga i början, men jag bara lät benen gå och joggade på till bra musik. Efter en kvart mjuknade kroppen lite och så ökade jag farten på hemvägen. Bra känsla och skönt att springa lite. Imorgon blir det mer löpfokus och så får cykeln vila lite. Känns ovant, men det kan nog vara bra!

140530_oland_01

140530_oland_03

140530_oland_06

140530_oland_08

140530_oland_02

Ölandsbrick

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *