I Stockholm gick idag Stockholm Marathon. En kul löparfest mitt i stan, hoppas det gick bra för er som sprang! Svalt väder, perfekt för att kunna springa snabbt?

Här på Öland hade vi 21 grader och strålande sol hela dagen. Också en bra dag för löpning, om man gillar värme som jag! Jag stack ut mitt på dagen för mitt långpass löpning. Har hittat en bra triangel här av landsvägar som totalt blir runt 20km. Fina vägar och fin natur att kolla på under tiden.

Jag sprang iväg i lugn fart, och lyssnade på musik och försökte få igång benen. Lite stelt i början, men de kommer igång efter ett tag, det vet jag! Hade med mig en gel, som jag kunde ta lite då och då. Efter halvtimmen satte jag igång med mina planerade fartökningar, och då kom kroppen igång ordentligt. Bytte bara låt och då sprang jag snabbare, sen tillbaka till den långsamma låten i “vilan”.

Drygt halvvägs mötte jag upp med min ambulerande vätskestation som var ute på sin cykeltur. Jag hade en flaska med sportdryck från Milebreaker. Väldigt bra, då jag börjat bli lite törstig i värmen! Tog några klunkar, och fick en ny gel, sen sprang jag vidare på landsvägarna.

Jobbade på sen framåt, klar med fartökningarna och så hade jag bara långpassfarten kvar. Var svagt uppför hela biten tillbaka. Inte för att det finns några backar på ön, men hela Öland lutar ju lite svagt österut. Jag sprang på och när jag sprungit drygt 1h50min stoppade jag sen klockan och promenerade sista biten hemåt.  Hade nog kunnat jogga sista biten med, men vill vara lite återhållsam med löpökningen och följa schemat. Öka långsamt!

Annat innebär lite simning och styrka. Det har jag också hunnit med idag. En sväng till Borgholms badhus sista timmen innan stängning gjorde att jag nästan hade hela bassängen själv. Körde mitt vo2max-simpass och det kändes bra! Kul med simning igen, även om tekniken säkert behöver slipas på. Pulsen fick jag upp dock!

Sist idag blev det lite bollövningar igen, rehab och prehab, hålla mig stark inför all kommande träning! Laddar för sista Ölandsdagen imorgon, då blir det cykling igen!

140531_lopning_01
Så här glad blir jag av löpning en sommardag!

140531_lopning_02
Ambulerande vätskestation, tackar! Sportdryck och gel

140531_lopning_09
Såg rätt skönt ut för kossorna som solade idag

140531_lopning_08
Promenad sista biten hem till Borgholm

Långpass och annat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *