Igår söndag hann jag med det sista passet för träningsveckan. Ett längre cykelpass på knappt 5h skulle avklaras, innan vi sen skulle hinna köra hem till Stockholm.

Det var sol och varmt på Öland, men ändå valde jag både tunna armvärmare och en tunn jacka från Craft. Vinden låg på lite och den kyler, men solens strålar tog bra. Där jag inte var klädd fick jag solbränna!

Jag körde mitt pass på den östra vägen på Öland, där det är minst trafik helt enkelt. Söndag är hemresedag och alla kör i karavan ner till bron. Jag körde mina längre intervaller som var insprängda i passet på min intervallväg. Kunde fokusera på att bara cykla och inte fundera på korsningar eller så. Rakt och fint, och bara vinden att jobba med.

Benen var lite småsega dock. Det var svårt att komma upp i den planerade watten, och pulsen ville inte heller riktigt komma igång. Det var först senare i passet jag vaknade till liv. Men det kändes bra att köra ändå, jag får göra mitt bästa helt enkelt! Ibland får man bara sluta titta på hastighets- eller wattmätaren. Bara köra på känsla och vara nöjd med det!

Är nöjd med träningshelgen jag fick till. En bra blandning och bockade av alla pass på schemat. Nu två liknande veckor kvar, och sen blir det att ladda för säsongens första race! Tiden går verkligen (för) fort. Race redan!?

140601_cykling_01

140601_cykling_04

140601_cykling_02

140601_cykling_03

Långcykling på Öland

6 reaktion på “Långcykling på Öland

 • 3 juni, 2014 kl. 14:20
  Permalänk

  Hej, Karin
  Är på gång att köpa en ny cykel med Wattmätare.
  Jag undrar vilken typ av wattmätare har du?
  Ar du nöjd med den du har och har du några tips på
  vad jag skall tänka på när det gäller köp av wattmätare.

  Ha de gôtt
  Dennis

  Svar
  • 3 juni, 2014 kl. 22:57
   Permalänk

   Hej! Jag har en Quarq, som sitter i vevpartiet på cykeln. Funkar bra tycker jag och den är pålitlig (enligt vad jag läst). Det finns ju olika sorters wattmätare, antingen sitter de i vevpartiet, eller i bodyn på bakhjulet, eller i pedalerna. Finns säkert för- och nackdelar med alla. Jag har bara en cykel, så att den är fast på min tempocykel gör mig ingenting. Men ska man byta mellan cyklar är det ju en av de andra sorterna att föredra. Viktigt är väl hur pass exakt den mäter och om det går att lita på siffrorna. Finns lite olika märken, men jag valde som sagt Quarq för jag hade hört gott om den från andra triathleter.

   Svar
 • 3 juni, 2014 kl. 22:32
  Permalänk

  Hej!
  Vad blir säsongens första race för din del?
  Läser flitigt din blogg och har väl tyvärr inte varit lika flitig med att kommentera… Är så himla imponerad av din cykelträning, cyklingen är min stora svaghet i triathlon.
  Jag har nyss fått lite hjälp att fixa till en hemsida där jag också bloggar om träningen, på min gamla blogg blev det mest familjeliv. Du får gärna kika in om du vill: http://mariesandis.se

  Hoppas vi ses på något race! Eller kanske till och med kunde köra något cykelpass ihop någon gång?
  Hälsningar Marie

  Svar
  • 3 juni, 2014 kl. 22:59
   Permalänk

   Hej! Första race för iår blir Ironman Austria – Klagenfurt. Den går samma dag som Vansbro Triathlon så missar tyvärr den iår. Ska du köra igen?
   Fin hemsida du har, ska läsa mer! Grattis till din supertid på Sthlm Marathon. Jag får lära dig cykla snabbare och du lär mig springa snabbare. Deal? :-)

   Svar
 • 7 juni, 2014 kl. 21:55
  Permalänk

  Vad kul! Verkar häftigt med alla tävlingar du kör utomlands! Nej efter mycket velande blir det Motala i år. Spännande att testa lite längre sträckor inför Kalmar och så har vi inte så långt att åka dit heller.
  Ja men absolut, deal! :-D

  Svar
  • 8 juni, 2014 kl. 21:28
   Permalänk

   Kul med SM! Lycka till!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *