I fredags när jag kom hem efter cykelturen såg jag att framdäcket var sönder. En reva som gjorde att däcket svängde en stor bula i sidled. Det blev en tur till CykelCity i lördags för att köpa nytt däck. Så långt allt bra. Var redo för mer cykling med nytt däck på, båda nu Continental GP 4000s som jag gillar att köra på.

Åkte ut till Västerhaninge idag igen för en favorit i repris. Mötte upp med Stefan för lite cykling, denna gång 5h och några IM-intervaller mitt i. Vi satte fart bort på loopen runt Årsta havsbad och sedan söderut på bra vägar, och det var en härlig cykeldag. Så varmt och soligt, och så lite motvind på det, kunde inte bli bättre!

Men vi kom bara 1h15min ner till Ösmo innan mitt bakdäck small i en nedförsbacke när vi säkert kom i 50 knyck. Tänkte först det var en vanlig punka, men så såg vi revan i däcket. Försökte laga med eltejp inne i däcket, men det funkade inte. Buktade ut så att det inte gick att köra med. Då satte jag mig och väntade vid Ösmo trädgårdscafe, medan Stefan körde en 40min intervall raka vägen tillbaka till bilen.

Sen blev det en liten paus. Stefan hämtade mig med bilen och så körde vi en shoppingtur. Bort till Handen och Sportson där jag köpte nytt däck. Det drabbar ingen fattig, fick ta den finare modellen 4000S II vad den nu är bättre på. Dyr var den iaf!

Men så körde vi tillbaka till Västerhaninge, och deja vu, så var vi ut på cykeltur igen, från samma ställe som några timmar tidigare. Tur vi inte hade något annat för oss under dagen än att cykla! Nu körde vi på ut på gamla 73an, och betade efter ett tag av mina intervaller. Om cykeln strulade idag så var iallafall mina ben på G! Jäklar vad bra det kändes, stor skillnad från förra söndagen då benen var slut. Nu kunde jag trycka på och hålla min planerade watt.

Efter några timmars cykling tog vi sen en kort fika på Ösmo igen. Min andra kaffe för dagen. Då var vi laddade och hade sen 2h kvar. Det blev samma väg tillbaka och sen några varv på en 25min loop runt Tungelsta. Mentalt tufft att köra flera varv, men jag ville få ihop mitt pass så det var enkelt. Jobba på och så var vi snart tillbaka i Västerhaninge. Sista minuten innan Garmin stod på 5 timmar, small det till från min cykel igen. Cyklade sista minuten men det kändes lite trögt. Stannade och såg att nu var det en eker som gått av. Mer att laga! Det blev ett dyrt pass idag!

Men sjukt nöjd att vi löste problemen idag så bra, och att Stefan var schysst och hjälpte till. Lite detour, men vi fick ihop våra timmar i sadeln. Många timmar i solen blev det!

140608_cykling_07
I väntan på Stefan som körde en intervall och hämtade bil

140608_cykling_08
Hann precis klart, 1 minut innan 5:00 cyklade small en eker också!

Ibland är det dyrt att cykla

4 reaktion på “Ibland är det dyrt att cykla

  • 11 juni, 2014 kl. 11:41
   Permalänk

   Ja nu tog jag allt på en dag, får hoppas det inte blir fler saker som går sönder resten av året då! Mm tur det bara var träningshjulen. Zipparna är dyra ja, men du menar nog halv månadslön? ;-)

   Svar
 • 10 juni, 2014 kl. 21:19
  Permalänk

  Jag har själv varit inne på att testa på det där med att cykla (på riktigt), men kostnaden för allt, känns inte lockande. Framförallt när jag har den där trygga löpningen!

  Svar
  • 11 juni, 2014 kl. 11:42
   Permalänk

   Hehe förstår dig, men överlag är det inte så dyrt. Cyklar man mycket blir det billigare per mil! Går det inte åt väldigt många löparskor då?

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *