Så var veckan redan slut – igen! Detta var tredje och sista mängdveckan inför race, som nu bara är två veckor bort. Träningen har rullat på och jag har känt mig både pigg och stark, och sliten och seg. Känslan varierar och det vore väl konstigt om all träning inte gör en lite trött ändå.

Tempopass på trainer blev det i veckan, 70 min i hårdare zon, samt lite upp och nedvarvning. Mest mentalt jobbigt, men benen gick bra. Fläkten på högvarv för det var en av de här varmare dagarna.

Torsdagen startade med ett långt simpass. Följde bara instruktioner och schema och simmade på utan att ens summera sträckan. Höll på ett bra tag där i ute-50an på eriksdal. Soligt och varmt var det, så det var skönt. Bättrade på baddräktsbrännan. La sen ihop summan och fick det till 4500m, vilket är långt simpass för mig! Kvällen spenderades åt lite distanslöpning och sen var jag nog trött. I fredags tog jag en extra vilodag helt enkelt. Hann med lite annat och tog sen en träningstimeout.

Helgen har sen varit på cykeln. 5 timmar igår och 5 timmar idag har jag cyklat runt på Södertörn med mitt trevliga cykelsällskap Stefan. Många många varv har det blivit på de olika bra vägarna där, och vi har cyklat i vind i lördags och lite mindre vind idag (men desto mer långa intervaller). Totalt 10h, som en Vätternrunda alltså! Blev bricklöpning igår, men idag blev det istället en isglass.

Sammanfattar veckan som en bra träningsvecka, även om jag råkat missa något pass. De är de missade passen man tänker på, men jag har iallafall fått till många bra pass också! Jag får vara glad för dem. De har säkert gjort mig stark! Återstår att se på raceday!

140615_traning_03
Lite löpning, och ett svettigt tempopass på trainer

140615_traning_01
Cyklat en “Vätternrunda” på Södertörn, 30 mil i helgen

140615_traning_02
Fiket på Torö börjar ta sig

Sista mängdträningen

6 reaktion på “Sista mängdträningen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *