Ännu en vecka har rusat förbi, och denna veckan var det start på tapering inför race. Att dra ner på träningsmängden alltså och låta kroppen ladda.

Dock startade jag veckan med mängd. Jag började med att köra sista långpasset löpning som jag egentligen skulle fått in under förra helgen. Måndag morgon gick jag upp i ottan och stack ut och sprang 2h 10 min. Första gången jag kört långpass riktigt SÅ tidigt, men det funkade bra! Jag var motiverad, och då blev det av!

Veckan har varit fullt upp, en mix av jobba, träna, och hinna med en del ärende och fix däremellan. Sommarmingelfest med triathlonklubben i början på veckan, lite massage för stela muskler en annan kväll. Och sen har det varit fokus på att få cykeln tävlingsredo. Lämnat in och hämtat cykeln hos Cykelcity som hjälpt mig serva och fixa, nu är den kittad med tävlingshjulen!

Annars har det blivit en blandning av träning i veckan, liknande pass som föregående veckor men bara att de har kortats ner en del. Simmat under solen på eriksdalsbadet några kvällar, suttit inne och kört trainer andra kvällar. Dock är det bra att verkligen kolla på schemat innan. Körde mitt 2h trainerpass som vanligt, för att sedan se när jag loggade det att det bara skulle varit 1h denna tapervecka. Hoppsan, ja men trainer som är så kul!

På midsommar blev det utecykling i sommarvädret. 10 grader och snålblåst och jag var ute och härjade på Södertörn igen. Denna gång med Peter, och vi körde våra 10 mil i sträck och sen var vi klara. Ingen fika när det inte är sommarvärme! Dock jobbade jag upp lite mer värme när jag sprang mitt lilla brickpass efteråt. Bra pass en midsommar, och det var sista längre utecyklingen, även om den var kortare än vanligt.

Jag kör på med korta pass, och nu blir det ännu mindre träning. Mitt “långpass” löpning var nu nerkortat till en timme idag. En helt okej känsla i kroppen när jag sprang, får hoppas få till en bra känsla på raceday också. Nu blir det mest packning och fixande. Ska skruva isär lite på cykeln så jag kan packa ner den. Alltid lite spännande och se om man får ihop den sen! På tisdag reser jag ner till Österrike. Det börjar närma sig för Ironman Klagenfurt!

140621_traning_01
Nyservad cykel inför race. Energi från Milebreaker #fueledByMilebreaker

140621_traning_08
Några pass på trainer blev det fortfarande!

Tapering

En reaktion på “Tapering

  • 23 juni, 2014 kl. 11:38
    Permalänk

    Stort lycka till i helgen! Coolt med en IM som start på säsongen!

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *