Nu är Ironmancirkusen nerpackad och de har rest vidare till nästa stad. Triathleterna åker från Klagenfurt, nästan alla på planet hade ironman-tisha. Vi sitter i Wien på flygplatsen och väntar på att åka sista vägen hem. Det har varit en bra tävling, grymt bra anordnat och bra stämning! Jag ska sätta mig och skriva ner tankar och funderingar kring loppet, sånt som kan vara kul att komma ihåg, och bra för framtida race. En längre race report kommer alltså! Här är en kort recap över söndagens race:

I am an Ironman – again! Min 12e Ironman blev IM Austria, och tiden hamnade den också på 12 timmar. Nöjd efter omständigheterna, det var en lite annorlunda tuff cykelbana, backarna (3 per varv, 2 varv) tog bra i benen!

Simningen gick väl okej, var fint vatten och trevligt att simma. Cyklingen gick bra, när jag väl förstått att jag klarade att ta mig upp för backarna. Trodde ett tag jag skulle få gå upp för den brantaste, och också passera skamgränsen (min egen) på 6h cykling när snittet bara minskade. Var lite väl negativ så jag tog lite gel, höll i och körde på! Jag körde rätt jämna varv och snabbare på en del sträckor på andra varvet.

Sen blev det marathon, sprang hela vägen, gick i vätskestationerna och fick äntligen koll på nutrition och mage. Dock var farten låg, men ju längre man springer desto “fortare” ser det ut som man springer jämfört med de runtomkring! Var fantastisk publik som lyfte en framåt, riktigt bra stämning! Jag gjorde ett hyfsat jämnt och hyfsat stabilt lopp alltså, jag är nöjd!

140629_im_austria

Ironman Klagenfurt finisher!

7 reaktion på “Ironman Klagenfurt finisher!

  • 2 juli, 2014 kl. 11:49
   Permalänk

   Tack Jonas!

   Svar
 • 1 juli, 2014 kl. 14:41
  Permalänk

  Hej klubb kamrat här. Bra kämpat! Låter tufft. Med din beskrivning av banan så låter Klagenfurt banan väldigt lik IronMan Zurich banan. Jag körde IronMan Zurich 2013…kan rekommendera detta lopp! Fast 2013 var det 35c på race day och 26c i vattnet (alltså inga våtdräkt).
  Jag funderar kanske på köra antingen Klagenfurt eller Zurich nästa år. Gillar en utmaning! Vad har du mer för mål i år?

  Svar
  • 2 juli, 2014 kl. 11:51
   Permalänk

   Tack! Kul, Zurich har jag aldrig kört! Ja Klagenfurt kan nog vara snabbare, om man alltså är bra uppför. Det är ju mycket fina utförslöpor också! Totalt tror jag det är ca 1400-1500hm. 2012 var det visst jättevarmt i Klagenfurt (37 grader?) och då kördes utan våtdräkt. Nu var det svalare, och det regnade också lite under cyklingen, men sen kom solen fram under löpningen. Mina mål härnäst är IM Kalmar och IM Florida!

   Svar
  • 2 juli, 2014 kl. 11:53
   Permalänk

   Tack Richard! Ja jag vet inte hur det gått till, men de blir bara fler och fler! :-) Av de 12 jag kört är bara 8st WTC-Ironmanrace. Så man måste alltså komma upp i 12 sådana för att få legacyslot till Kona. Men snart så! Lycka till med träning inför din andra!

   Svar
 • 2 juli, 2014 kl. 14:14
  Permalänk

  Du är så jäkla grym Karin!
  Synd att jag inte får något lopp tillsammans med dig i år.

  Kör hårt!

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *