Efter IM Austria (se racereport här) hade jag två återhämtningsveckor. Första veckan råkade bli helt träningsfri, men i den andra kom jag igång med korta pass. Mest simning och korta trainerpass. Passade på att göra OW-sim-premiär i Sverige för året, åkte till Hellasgården och simmade lite med Human Ambition gänget. Nu var det 23 grader i sjön, mycket mer lämplig temperatur enligt mig!

Efter återhämtningen, som ska vara både fysisk och mental – man måste ju kunna tagga till igen – är det nu dags för den sista träningen inför Ironman Kalmar.

Jag hade innan eventuellt tänkt köra SM i Halv-IM i Jönköping, men bestämde direkt efter Klagenfurt att jag skulle hoppa över den tävlingen. Det skulle bli för upphackat med mest taper -> tävling -> vila, och inte så mycket träning just för Kalmar. Så efter samråd med Björn strök jag den ur planeringen och nu satsar jag allt fokus mot Kalmar! (Jag byter den helgen mot en träningshelg på Öland med testcykling av IM-banan)

Det är ju inte så lång tid kvar! Jag har tre bra träningsveckor med stegrande mängd, och sen en tapervecka i min planering och sen är det ju dags! Denna veckan är träningsvecka 1, och jag har kommit igång med rutinerna och träningen igen.

Jag har kört två trainerpass varav ett i tempointensitet, simmade lite längre i sjön i onsdags kväll. Blir bra nu om jag lyckas öva på navigering och OW-sim! Sprang en lugn 5km i Hellasspåren innan simningen med Elise. Riktigt sega ben i början, men de vaknade till liv till slut. Vi gick dock upp för alla backar!

Idag var första utecyklingen sen IM Austria. Jag och Stefan körde ett 3h pass på södertörn, på favoritvägarna där. Ett lugnt pass för att komma igång igen, men det känns som att kroppen är pigg. Avslutade med 30 min bricklöpning. Glömde nog fylla på med energi och vätska för jag blev trött mot slutet, eller så tog värmen ut sin rätt. Kunde inte förstå hur jag lyckades orka springa ett marathon för några veckor sedan!

Men nu är jag igång igen, ser fram emot att trappa upp träningen ännu mer, och se hur kroppen svarar. En ironman i kroppen iår. Och jag ser fram emot Kalmar, Sveriges triathlonfest!

2013IMKalmar_bike
Förra året i Kalmar, snart är det dags igen!

Träning inför Ironman Kalmar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *