Fortsättningen av min första mängdhelg efter IM inför nästa IM har varit bra. Det har varit riktigt varmt, i Sverige! Tänka sig. Jag tycker egentligen att det aldrig kan bli för varmt en svensk sommar. Jag gillar värme, men märkte under passen att man visst blev lite tröttare!

Igår började jag den riktiga helgen med lördagsmorgon i Hellasgården. Bästa starten på helgen, det var OW simträning med klubben, men jag bestämde mig för att köra mitt planerade pass som stod på schemat istället för just klubbträningen. Ändå kul att träffa lite triathleter!

Jag körde 60 min kontinuerlig simning i sjön med lite intervaller inbäddat i passet. Vattnet var sådär fint och stilla och det var en sån fin morgon. Jag körde några varv runt två öar och bryggan. Fick till en bra känsla och tänkte på teknik, och tänkte även en del på att det snart är simning på tävling igen! Så det gäller att träna på.

På eftermiddagen var det dags för mitt långpass löpning istället. Nu var det varmt och jag kände av det mot slutet. Jag sprang på lite skogsstigar längs med Järlasjön och sen bort en bit för att leta efter Källtorpsbadet. Sprang fel såklart, och kom till en del backar, där det istället blev promenad. Blev lite utforskande långpass, men nöjd att jag gjorde det. Testade en High5 gel under passet, även om det var kort långpass är det bra att träna på rätt energi.

Idag var jag ute på Södertörn och cyklade runt. Eller ja, mest fram och tillbaka. Höll till på Gamla 73an, förutom starten som gick mot Årsta havsbad. 4 timmar cykling i solen.

Det var varmt och skönt. I början tänkte jag inte så mycket på värmen, men efter halva passet och mina intervaller var jag rätt seg. Svetten bara rann, och värmen var lite tryckande så fort man stannade. Vattenflaskorna tomma, och jag bestämde mig för att jag måste stanna för påfyllning av vätska och energi. Liten paus och stack sen iväg och körde resten. Blev lite harvande på samma vägar på slutet för att samla tiden, men fick ihop mitt pass till slut! Väg som väg, det funkar, jag är nöjd så länge jag kan cykla på ostört!

Men kanske ändå lite skönt att slippa att cykla på just den vägen nästa helg då det istället blir Öland. Gamla-73an – vi kan behöva en paus från varann!

140720_cykling_01
Gu Chomps, nytt energigodis som finns hos Milebreaker #FueledByMilebreaker

140720_cykling_02
Många varv på denna väg idag. Gamla 73an. Men väg som väg väl? 

Träningshelg i värme

2 reaktion på “Träningshelg i värme

 • 21 juli, 2014 kl. 12:51
  Permalänk

  Håller med, det kan aldrig bli för varmt i Sverige! Härligt när bästa träningsvädret finns här hemma! :-)
  /Carl-Emil

  Svar
  • 22 juli, 2014 kl. 15:30
   Permalänk

   Precis, mallorcavärme på hemmaplan!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *