Ikväll stod det tempotrainerpass på schemat. Ett älska-hata-pass som är otroligt skönt men jobbigt. Det sitter så otroligt mycket i huvudet hur det går. Oberoende av hur långt tempopasset är känns det alltid som att det är precis rätt längd. Som att man inte orkar en minut till. Men det gör man ju. Man klarar det man tänkt sig.

Idag var det efter 10 min uppvärmning sen 60 minuter i tempo, på watt som motsvarar zon 3 följt av nedvarvning. En viss ansträngning alltså, men skönt att köra på.

Jag laddade ner ny musik till min ipod, lite blandade nya låtar, varav min nya favorit till upp och nedvarvning nedan. 93 i kadens och skönt beat, testa den, självklart på högsta volym. Fläkten satte jag nära mig idag, och på max. Två flaskor vatten och lite energi, och så var jag redo att köra på.

Första minuterna kändes det inget vidare i benen, det tar ett tag för dem att komma igång. Speciellt efter helgens träning. Men benen trummade på i hög kadens, och så var de sen varma. Så satte jag igång med tempodelen. Kom in i ett bra flyt och körde på. Watten kändes helt hanterbar och pulsen var kontrollerad, iallafall i början.

Jag delade in de 60 minuterna i kvartar, och 10-minutare, beroende på när jag fick ta en klunk vatten eller en liten bit energi. Det blev varmt och pulsen steg. Högre och högre. Jag fick ta i mer, men det kändes ändå bra. Ont-skönt. Skönt att både fysiskt och mentalt köra sig trött.

Höll min watt hela vägen, och det var precis så jag klarade sista minuten. Men nästa vecka när passet är längre kommer jag klara den tiden med, det är jag säker på. Handlar om inställning och mental förberedelse. Och kanske lite bra musik som man går igång på!

140718_traning_02

140721_puls_bwLyckades hålla min watt hela vägen, jag fick ta i mer och mer. Skönt att köra hårt

Älska Robyn. Bra låt för trainer – 93 i kadens. Grymt beat, bra för själen

Hårt på trainern

2 reaktion på “Hårt på trainern

 • 22 juli, 2014 kl. 18:11
  Permalänk

  Starkt jobbat Karin!
  Bra låt dessutom. Mycket av Robyns musik går i 90 kadens och spelas ganska ofta på mina spinningspass. ;-)

  Svar
 • 22 juli, 2014 kl. 19:55
  Permalänk

  Skönt att höra att det är fler än jag som krigar på trainern trots att det hör högsommar. Gött jobbat!
  Ja, och den låten är så sjukt bra!! Både till avkoppling och till att försvinna in i medan man kör riktigt hårt!

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *