Jag har ju inte semester i sommar, så jag tränar på under morgnar, kvällar och långhelger. Denna veckan tog jag dock torsdagen också ledig, så då fick jag en extra lång träningshelg och åkte ner hit till Öland för att träna lite, och även testa IM-banan igen.

Innan jag åkte från Stockholm hann jag även köra några pass i värmen i veckan. Ett kortare löpdistanspass brände jag av på lunchen i tisdags. Första gången det händer, någonsin, men det funkade ju bra! Stack ut i Hagaparken och sprang runt i 40 minuter. Varmt, och svettigt, men jag klagar inte! Sommar är toppen tycker jag.

Onsdagsmorgonen var jag i eriksdalsbadets ute-50a som badade i sol. Körde ett längre tröskelsimpass med Lena som jag träffade där. Hon med fenor, jag utan och så betade vi av hela passet tillsammans. Trött blev jag, men det var bra med ett rent simpass, utan att fokusera på någon navigering, bara följa svarta linjen i kaklet.

Jag passade på att testa ett par nya goggles under passet, dessa från Zoggs, och de var riktigt bra. Jag har tröttnat lite på att de jag haft inte suttit perfekt och hållt på och läcka. Så jag köpte hem lite olika märken och varianter på goggles som jag nu ska testa lite. Hoppas hitta de perfekta för mig!

Idag första träningsdagen på Öland, blev det simning och löpning. Jag är inte bara här och cyklar alltså! Började morgonen i Mejeriviken här i Borgholm. Hoppade i havet och simmade fram och tillbaka mellan bryggorna via en flytbrygga. Drygt 6 min per “varv”, och jag som skulle köra 60 minuter. Det blev lite harvande där alltså fram och tillbaka, men det var tufft idag. Havet rörde sig en del och jag hade vågor som puttade på mig från sidan hela tiden. Bra träning tänker jag, men det var mest mentalt jobbigt att verkligen köra hela passet. Var ju lätt att egentligen korta ner och gå upp, men jag lyckades mota bort hjärnspökena på något vis. Plötsligt hade tiden gått och så var jag nöjd och klar, och så åkte jag hem till frukosten.

Det var varmt idag också, skönt! Så jag passade på att sola och slappa lite under dagen och sköt fram mitt långpass löpning till senare på kvällen. Runt 2 timmar långt och med några fartökningar i var planen. Jag bestämde mig för att köra min långpass-loop här, som är ca 20km och då blir det ju att man måste “ta sig någonstans”, inte bara springa runt-runt som jag annars kan göra hemma.

Jag fick hjälp med att ha en “ambulerande vätskestation” på cykel, som mötte upp mig på 3 olika ställen under passets gång. Det behövdes verkligen idag! Det var varmt även nu på kvällen, men jag led inte, utan det kändes ändå okej att springa. Jag passade på att även träna på att äta gels under passet, och fyllde på regelbundet och bra, så energinivåerna var okej hela vägen. Men jag var väldigt glad att se min vätskestation på alla platser, så törstig jag blev! Avslutade även passet med en isglass för att fira. Så nöjd att jag genomförde det, även en varm dag och även om jag väntade hela dagen med att genomföra.

Det är inte ofta man får så bra värmeträning på hemmaplan, det gäller att passa på! Imorgon blir det lite cykling istället, blir att kolla av Ironmanbanan igen. Den ska jag kunna utan och innan på raceday (iallafall Ölandsdelen)!

140724_oland_01 Tidig morgon, havet såg lugnt ut

140724_oland_02 Blev en del vändor mellan bryggorna, vattnet rörde sig mer och mer

140724_oland_06 Bra med fluorescerande färg på linnet när man springer på landsväg. Törstig idag! Testade även några gels

140724_oland_05 En stor loop, då måste man ta sig hela vägen iallafall!

Inför Ironman på Öland

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *