Värmen fortsätter och jag är tillbaka i Stockholm igen och jobbar. Klart jag hellre skulle vilja ha semester och vara ute och träna hela dagarna, eller kanske bada och sola.

Men jag får passa på och värmeträna istället när jag kan. Det gäller ju att utnyttja dagarna nu till något bra, värmeträning har vi inte chans till så ofta här hemma. Jag har ju svårt att tro att värmen håller i sig såhär ända fram till Ironman Kalmar, men det KAN ju bli varmt på tävlingsdagen ändå. Det gäller att förbereda sig för allt, inte bara hoppas att alla tävlingar går i fint svalt väder som 22 grader och vindstilla.

Igår måndag stack jag ut mitt på dagen, blev ännu ett lunchpass löpning. Varmt och soligt (jag kollar inte ens termometern), och jag sprang ut i Hagaparken för ett kort intervallpass. Totalt 50 min och jag harvade på i spåren. Lyssnade på hög musik så jag inte hörde mitt eget flås, men jag kanske skrämde några turister som promenerade där när jag älgade förbi. 3x1000m intervaller i passet, och sen blev det nerjogg tillbaka till jobbet. Det var varmt, men det gick! Kändes tungt, speciellt när jag kom till några backar på ena intervallen, men jag struntade i att titta så mkt på klockan och tempot och bara sprang.

Ikväll blev det istället inneträning. Varmt inne också, men tur jag har en fläkt. Ställde den på max, riktad mot mig på trainern. 90 min cykelpass var det idag. Benen undrade vad jag höll på med.

Jag var på massage hos SaraAccess Rehab igårkväll, och det var välbehövligt. Fick igång musklerna igen, lite cirkulation är alltid bra efter mycket träning! Nu ville benen dock inte riktigt vakna. Jag trampade på och kollade på teve samtidigt som jag hade musik i öronen. Bestämde mig för att bara köra på och att benen nog skulle samarbeta snart. Det gjorde de, efter typ en timme kändes det bättre och bättre och jag avslutade starkt.

Skönt pass i värmen! Det gick åt en del vätska, blev flera flaskor med vatten och Zero (finns hos Milebreaker). Viktigast med värmeträning är ju att återställa både vätske och saltbalansen i kroppen. Missar jag saltet får jag huvudvärk. Nu slapp jag det, och är redo för veckan som kommer. Mer träning, gärna i värme!

140729_traning_05
Först fick P5an duscha, den blir rätt skitig i regncykling!

140729_traning_06
Fläkten på högvarv 1m från mig hela trainerpasset, nästan som (varm) fartvind!

Värmeträning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *