Igår kväll åkte jag direkt från jobbet ut till Hellasgården för en träningskväll. Mötte upp med Elise för lite landträning innan vattenträningen. Jag stack ut och sprang i spåren och Elise joggade med en bit innan hon sen roade sig med utegymmet. Vi hade lite olika planeringar från tränare, ibland är det viktigare att följa än annars! Nu kunde vi ändå kombinera träningskvällen bra.

Jag sprang ett 50 min pass i spåren, och det kändes bra. Svalare på kvällen och inne i skogen, så värmen bekommer mig inte längre, det är bara skönt, men de där backarna alltså, jag promenerar upp för dem. Höll till på 5km spåret och fick köra lite vändor på slutet för att få ihop min tid. Skönt pass iaf, och sen var det dags för sjön!

Elise hade sin kajak med sig (heter nog surfski?) och jag skulle simma. Human Ambition gänget med coach Mike var där som vanligt en onsdagkväll. Vi brukar köra långsimning på tid, men denna gången var det lite annat upplägg. 3 varv runt antingen en eller två öar (800 eller 1200m), och en kort paus mellan varje varv. Uppgiften var att simma på målfart, men få till så jämna varv som möjligt.

Jag fick köra långa varven, och de flesta av oss simmade utan våtdräkt, nu var det ca 25 grader i Källtorpssjön! Vi satte iväg, och de andra som körde långa varvet var mycket snabbare än jag. Jag såg de långt framför mig, men jobbade på i min takt. Elise paddlade runt och peppade, och jag såg henne lite då och då.

Jag fick till en bra rytm i simningen tycke jag, andades 3-takt hela tiden och försökte fokusera på teknik och draget. Då jag var långsammast i långa-varvet-gruppen och då kom in sist varje varv fick jag också kortast vila, bara 1-2 minuter. Och så simmade vi på. Jag fick till bra jämna varv, tangerade 1-2 varvet och sen tappade jag typ 25 sekunder på sista. Rätt godkänt!

Efter simningen/kajakingen satt vi sen på bryggan och åt middag som Elise bjöd på, sallad och kesella. En härlig lång sommarkväll. Tid för att både träna och umgås!

140730_hellas
Egen följebåt på simningen!

Träningskväll i Hellas

2 reaktion på “Träningskväll i Hellas

 • 31 juli, 2014 kl. 18:16
  Permalänk

  Tack för en störttrevlig kväll igår, den var precis så bra som bara en svensk sommarkväll kan vara!

  Svar
 • 31 juli, 2014 kl. 18:17
  Permalänk

  Ser härligt ut, och snygg armbågsförning. :) Här i Öresund så har temperaturen sjunkit lite nu. Från ett max på 24 grader för några dagar sedan, till dagens 21 grader. Var nästan lite kyligt. :)

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *