Träningen rullar på och nedräkningen till Kalmar har börjat, bara 9 dagar kvar nu! Nedtrappningen har börjat, så jag kör en del pass fortfarande, men nu mycket kortare. Kroppen ska laddas, så att jag sen kan ge allt under Ironman Kalmar/Sweden!

Simmat lite i solen, sprungit lite i värmen. Och ja kört trainer också i värmen (vem kan motstå liksom?). Jag lämnade in P5an på lite pre-race-service hos CykelCity. Fick hem den igår tävlingklädd, men finhjulen åkte av direkt och trainerhjul på och så upp på trainern.

Mitt 90min pass kändes magiskt bra. Kanske var det att det bara var 90 minuter och inte 4 timmar som gjorde det. Eller att benen fått vila från cykling i 2 dygn. Men benen var med och kändes som “smör” eller vad man ska säga. Bra power, inga krämpor precis. Och mentalt kändes det ju riktigt kort. Allting är relativt!

På tal om cykling och trainer, så har jag nu köpt nya skor. Jag har kört med SIDI i några år och tycker de är jättebra, de har hård sula, är lätta och sitter åt om hälen. Jag kör ju med cykelskor även på triathlontävlingar. Tycker de sitter bra på, och jag har aldrig lärt mig det där med att hoppa på cykeln i farten. Känns inte som det spelar så stor roll ju längre loppet är!

Men iallafall, jag såg att Wiggle har rea nu, och har bra priser på SIDI skor. De jag köpte var 44% rabatt, då tänkte jag passa på. Nya fräscha skor, samma modell som innan, Genius 6.6, för jag trivs med dem (och spännena funkar bra i växlingarna) ! Klossar till SPD-SL var det också rea på, 50%. Så nu har jag nya, fräscha skor som matchar cykeln också, det är ju nästan det viktigaste!

140806_traning_01
Cykeln servad på CykelCity tävlingskit:ad

140806_traning_02
Nya skor från Sidi

140806_traning_03
Gamla vs nya! De gamla är Väl använda skor och luktar knappast mumma heller

Nya cykelskor från SIDI

6 reaktion på “Nya cykelskor från SIDI

  • 6 augusti, 2014 kl. 22:26
   Permalänk

   Tycker jag med! Inte ångrat att jag bytte till dem från mina första skor, då hade jag Shimano, råkade visst bli mountainbikedojjor! Gigantisk skillnad.

   Svar
 • 6 augusti, 2014 kl. 19:51
  Permalänk

  Snabba och snygga!
  Det kanske är läge att byta till nya klossar innan race..

  Svar
  • 6 augusti, 2014 kl. 22:27
   Permalänk

   Ja det kommer kanske gå extra fort nu! Nya klossar är bra innan race ja, det brukar jag byta till. Man vill ju att allt ska vara perfekt innan race, eller hur? Så att all kraft i benen verkligen gör skillnad i fart.

   Svar
 • 6 augusti, 2014 kl. 20:53
  Permalänk

  Snygga! Jag har också kört med SIDI och blev förälskad i deras rosa skor men dessa har jag inte funnit någon stans :/ så nu byter jag märke och provat något nytt i rosa :)

  Svar
  • 6 augusti, 2014 kl. 22:28
   Permalänk

   Ah, ja rosa är ju snyggt! Jag kommer nog köra mitt rosa kit i Kalmar (så man syns bra!). Synd du inte fick tag i dem. Vad bytte du till för märke istället? Hittade du några bra?

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *