I torsdags åkte jag över till London för att avsluta första taperingveckan där. Lite lugn träning i veckan hemma i värmen, och sen blev det en weekend i London för att ladda, och umgås. Slippa Ironman Kalmar stressen för ett litet tag, den kommer snart ändå!

En långhelg i London med lite träning, och sen hade vi också som plan att cykla ett lopp mitt i London på söndagen: Ride London 100. (100 som i 100 miles = 160km). Penny var post-race – körde Norseman förra helgen (tog den svarta tröjan!) och jag som var pre-race – hade tapervecka, så vi tänkte mest köra det som en rolig, trevlig grej.

Vi började dock helgen med lite annat skoj. Gick på expot för loppet och såg en engelsk olympisk medaljör på nära håll, handlade lite cykelprylar, och hämtade en hyrcykel till mig. Hann även med mitt korta taperpass, som kort-kort löpning, innan vi sen också gjorde London som vanliga människor och gick på musikal på west-end!

Lördagen blev träningsdag, cyklade som transport, åkte sen med Sarah till den privata Shipperton Lake, där vi sim- och löptränade. Simmade 4 varv i sjön, innan jag och Sarah sen sprang oräkneliga varv runt sjön för att få till mitt nedkortade taper-långpass. Kändes bra! Avslutade sen med lite british brunch i solen.

Ja vädret ja, det var ju då helt okej alla dagar, utom sen på söndagen. Ex-stormen Bertha kom från USA och drog in över Storbritannien just på dagen för cykelloppet. Vi kollade väderleksrapporterna om och om igen. Jag var tveksam till om jag skulle köra, ville ju inte riskera något, att bli sjuk eller krascha på cykeln i regnet och vinden.

Vi cyklade till starten (som låg på andra sidan London) kl.5 på morgonen. Jag startade sen loppet, men bestämde mig för att hoppa av när jag bara kört 10% och banan då passerade målområdet. Skulle ändå dit för att lämna tillbaka hyrcykeln, så så fick det bli. Regnet öste sen ned, och Penny och Sarah kortade också ner sin tur.

Jag var nöjd med mitt beslut, vill hellre köra bra i Kalmar så att säga! På kvällen körde sen herrarna samma bana som ett riktigt race, då gick vi ner i East Putney och kollade på dem när de flög förbi. Första gången jag sett ett cykellopp live, och jäklar vad snabbt de körde! De fick lite bättre väder än motionärerna på morgonen, då vädret växlade mellan ösregn och sol hela dagen.

En bra, trevlig helg i London var alltså starten på min lilla semester. Igår var det res- och återhämtningsdag. Hem från London, förbi Access Rehab för massage och utknäckning inför race, och sedan vidare söderut på kvällen. Nu är jag på Öland och laddar nu för nästa äventyr – Ironman Kalmar! Gäller att ladda, och tagga till ordentligt nu!

140811_london_2
Sim och löpning vid Shipperton Lake, sedan posh british brunch

140811_london_1
Ride London 100 – över 20 000 deltagare som cyklar genom London och söderut, på helt avstängda vägar!
140811_london_3
Innan start, regnet hade inte kommit än

140811_london_4
Favoritfikat på favoritcafet. Cyklade dit några av dagarna

140811_london_5
Selfie med proffsen! 

Uppladdningshelg i London

5 reaktion på “Uppladdningshelg i London

  • 12 augusti, 2014 kl. 20:14
   Permalänk

   Tack Jörgen! Jag hoppas det stämmer, på lördag får vi se!

   Svar
 • 12 augusti, 2014 kl. 16:34
  Permalänk

  Hej!
  Ska köra min första IM i Kalmar på lördag och funderar på några saker som du säkert kan svara på:
  – Det står att man inte får ta av våtdräkten förrän i tältet, men man får väl ta av överdelen innan som man brukar göra?
  – Hur brukar du göra med kläder på cyklingen (om vädret är skapligt)? Kör du i bara trisuit eller tar du på annat? Får du med all energi i bara en ramväska?
  – När man har bytt om i tältet, ska man då hänga tillbaka påsen på sin plats eller lämnar man den i tältet?
  – Har fått för mig att man till viss del kan få hjälp med fix av cykeln under IM-lopp. Hur funkar det isf eller stämmer inte det?

  Har bara kört medeldistans innan och så långdistans-SM i Motala, men det här är ju lite längre…

  Lycka till på lördag, hoppas vi ses och kan säga hej någon dag innan.
  Kram Marie

  Svar
  • 12 augusti, 2014 kl. 20:27
   Permalänk

   Hej Marie! Spännande med första IM, men med långdistans-SM är du ju väl förberedd, Kalmar kommer dock bli värsta folkfesten, riktigt roligt!!
   Här kommer svar på dina frågor:
   – Ja man får dra ner våtdräkten till midjan, men inte ta av den förrän i tältet. I Kalmar är dock sträckan mellan rampen från vattnet och tältet väldigt kort! Så man brukar inte hinna få av den så långt. Sen ska man springa och hämta sin blåa påse också på väg in mot tältet.
   – Jag kör bara i mina tävlingskläder också på cyklingen, trishorts och linne. Det ska mycket till att man sätter på mer, hoppas det inte blir så kallt som i Motala i år!
   – Jag har rätt mycket energi med på cykeln (tar oftast bara energi i form av gels och sen dricker vatten). Många gels har jag i ramväskan, en del har jag sen fasttejpat på vattenflaskorna (vissa tejpar på cykelramen), och sen några saker i fickorna på shortsen.
   – När man bytt om i tältet ska man oftast själv stoppa ner sina saker i påsen och lägga den i en hög nånstans på väg ut ur tältet. Behöver inte hänga upp den utan mer bara lägga den på en anvisad plats. Ibland kan man få hjälp av en funktionär som då tar hand om detta, men det är nog vanligare att man gör det själv.
   – Jo det kör runt någon form av servicebil på banan. Dock vet jag inte hur många de är, vissa tävlingar har motorcyklar med hjulservice, och andra tävlingar har någon bil. Så man kan få hjälp av dessa. Men de kommer ju när de kommer till en när de kör runt på banan, så det kan dröja väldigt länge. Jag har själv inte behövt hjälp från dessa. Men de har t.ex hjul, eller däck och sånt om det helt krisar.

   Hoppas det var svar på dina frågor. På torsdag på mötet kommer de gå igenom allt väldigt noggrant! Vi ses där på pre-race mötet om inte innan! Lycka till du med!

   Svar
 • 13 augusti, 2014 kl. 21:31
  Permalänk

  Håller med Jörgen, du ser ruggigt stark ut!

  Tack för info! :) Tänkte att det var sent med kl 19 när jag läste det, men då är det banketten som börjar då alltså :) Ja nu är det bara och ladda ladda ladda för en grymt härlig dag på lördag! :)

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *