Två dagar har jag redan varit här på Öland och laddat för helgens race. Det är mycket som ska hinnas med ändå, och det känns som att tiden går fort! Bara några dagar nu innan startskottet smäller!

Jag har laddat och tränat här på Öland, och försökt blanda korta träningspass med mycket vila. Igår blev det lite lugn tekniksimning i Borgholms simhall på morgonen, fick en helt egen bana så det var ju perfekt. Vilade mycket av dagen och packade upp, och körde sen mitt korta löppass på kvällen. Startade segt men avslutade med en riktigt bra känsla. Det gäller att lita på att formen finns där, och att taper-vilan är viktig. Den finns ju där för en anledning! Jag lyssnar på coach Björn och gör passen som planerats.

Idag var det istället ett kort men lite hårdare cykelpass. Åkte iväg till min intervallväg och brände av passet. “Tyvärr” i medvind idag så watten blev lite svåra att bibehålla, farten och känslan dock var cool, flög ju fram – speciellt med tävlingshjulen på!

Avslutade träningsdagen med ett superkort simpass i havet. Och om jag var glad att det var kort! Direkt när jag hoppat i havet såg jag alla maneter som tagit över. Det var mängder, dock inte såna som bränns, men ändå. Slime! Simmade där fram och tillbaka och försökte undvika de ställen där det kryllade av dem. Som att simma i rabarberkräm. Minus rabarberna. Får hoppas det inte är så många i havet på lördag i Kalmarsund!

Eftermiddagen och kvällen spenderades på Kalmarsidan. Passade på att köra cykelbanan i bil på kalmarsidan, och gick sen runt i Kalmar och rekade lite. Ny simbana med ny simstart, det blir intressant hur den simningen blir! Kände av Ironman vibbarna inne i stan, och kollade och hejade fram Kalmar Mini Tri vinnarna också. Det blir kul på lördag, då är det jag som ska springa i mål! 2 dagar kvar att ladda och fixa, nu är det snart dags!

140813_kalmar_01
Laddad för cykelpass på min egen intervallväg, P5an tävlingskittad – jag lite mer casual

140813_kalmar_02
Vroooom

140813_kalmar_03
Var glad i min nya BlueSeventy Helix våtdräkt. Innan jag fick bada med alla maneter

140813_kalmar_04
Ironman cirkusen har anlänt till stan, jippie!

140813_kalmar_05
Ny simbana och ny simstart, här ska vi gå i

140813_kalmar_06
Vi ska simma ut i havet, en bra bit ut! Snälla låt inte strömmarna dra oss för långt åt Öland

Laddar för IM Kalmar på Öland

7 reaktion på “Laddar för IM Kalmar på Öland

 • 13 augusti, 2014 kl. 22:42
  Permalänk

  När jag körde Boulder Ironman för en och en halv vecka sen så var det också bara ett simvarv och rullande start. Trots att det var drygt tusen fler deltagare än i Kalmar så var simningen så mycket lugnare och man kunde nästan simma hela sträckan i fred. Så skönt. Hoppas det blir lika bra på lördag nu när de ska göra likadant.
  Stort lycka till!

  Svar
  • 14 augusti, 2014 kl. 12:25
   Permalänk

   Det låter ju riktigt bra! Får hoppas det blir en bra simning, har testat simbanan lite idag. Grattis till IM Boulder, bra kört! Är det en tävling du rekommenderar?

   Svar
   • 14 augusti, 2014 kl. 14:16
    Permalänk

    Tack! Jag kan varmt rekommendera den. Vacker natur fantastisk publik. Jag är fortfarande lyrisk. Sen var det ju häftigt att vara med på premiären av världens största IM. Som inte upplevdes så stor. När du har tid o ork så kan du ju läsa mina tre långa rracerapporter på min blogg. Än en gång stort lycka till.

    Svar
  • 14 augusti, 2014 kl. 12:26
   Permalänk

   Tack Sara! Ja du vet ju hur nervös och fokuserad jag blir, packa alla påsar, fixa allt! Även fast jag gjort det flera gånger, blir jag likadan!

   Svar
 • 15 augusti, 2014 kl. 10:13
  Permalänk

  Eftersom det är en hamnbassäng, så antar jag att man inte kan stå på botten innan start (som tidigare år). Vet du om det kommer vara start från land, eller om man kommer vara i vattnet och trampa vatten?
  Ja, jag ska ju inte köra Kalmar i år, men man kanske rekar inför kommande år. :)

  Stort lycka till på lördag! Kör så det ryker!!

  Svar
  • 15 augusti, 2014 kl. 12:29
   Permalänk

   Det kommer vara start från land, man går i på ramperna. Ingen uppvärmning i vattnet där innan.

   Tack! Ska ge allt!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *