Det blev löpning varje dag under vår träningsweekend i Högbo. Skönt att komma ut och springa, och det gäller ju lite att passa på när man är i fina miljöer. I lördags efter cykelpasset stack jag ut på ett bonuspass bara för att jag kände för det. Sprang på känsla två varv runt den fina sjön. Lyssnade på musik och lät benen gå och så kändes det riktigt, riktigt bra.

Lika bra kändes det kanske inte under söndagens långpass. Jag gav mig ut i längdskidspårets bana i skogen, den på 10km. Hade nog misstolkat lite när det pratades MTB och var det gick “lätt” att cykla, och stigen var cykelbar. Det betydde INTE att den inte var kuperad! Duggregnet låg lite i luften när vi sprang iväg och jag joggade på lugnt, men kom sen in i vissa rätt kuperade partier med lite olika underlag. Ville varken halka på något löv eller ner för någon liten slänt, så jag promenerade raskt uppför och nerför backarna. Trodde aldrig jag skulle hitta fram eller komma till löpbar terräng för mig. Men det gjorde jag!

Jag är knappast en orienterare som skuttar fram överallt i skogen, jag gillar grusade stigar och gärna lite plattare, inga stora backar! Kom till slut tillbaka och tog då ett bonusvarv runt sjön istället. Där kände jag igen mig och kunde springa på. Åh vad jag var glad att se den där platta grusvägen då! Då fick jag upp farten igen och kunde iallafall avsluta passet med en någorlunda bra känsla! Långpass blev det i vilket fall som, i tid!

IMG_4137 karin löpning IMG_4205 karin löpning IMG_4243 karin löpning IMG_4249 karin löpning

Alla bilder från Sara

Höstlöpning i skogen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *