Hösten har tagit sitt grepp om vädret, det blir kallare och mörkare, men jag fortsätter mina träningsblock inför nästa race. 3 veckor kvar nu tills jag kör Ironman Florida, en av mina favorittävlingar!

Jag är mitt uppe i bra träningsveckor, hyfsad mängd och en del intensitet. Speciellt förra veckan som var en testvecka. Blandat med all övrig träning körde jag ett löptest och även ett cykeltest, för att kolla av formen.

I tisdags kväll mötte jag upp med David som var schysst och ställde upp som farthållare! 12.5 varv runt en 400m bana, och han höll jämn fart och jag flåsade mer och mer och mer bakom hans rygg. Men jag släppte den inte! 5km max är jäkligt jobbigt, men det var nervöst innan och väldigt skönt efteråt att vara klar! Kom hem sen och somnade väldigt lätt, var nog rätt slut!

Samma sak efter cykeltestet på trainer i torsdags. Tryckte på och körde allt jag hade i 20 minuter och jag hade nog förträngt hur tufft det är. Minuterna gick långsamt, jag peppade mig själv och höjde musiken i öronen. Och äntligen var det över. Stupade även i säng tidigt den kvällen.

Helgen har sen blivit mängdträning med simning, lite trainer, långpass löpning en mörk höstkväll och så två längre cykelpass ute. Får passa på att cykla ute på P5an så länge det går.

Dock blev gårdagens pass avkortat lite då vi körde sista timmen i hällregn. Det fick räcka så och jag ville inte loopa runt en timme till bara för att. Vill inte riskera att bli sjuk nu såhär nära inpå. Det gäller att ta hand om sig, äta bra, sova bra. För kroppen är trött, det känns speciellt efter den här veckan! Inte så mycket krut kvar i benen, men jag får hålla i en mängdvecka till, sen blir det nedtrappning!

IMG_4125 karin löpning

Testvecka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *