Jag körde min tredje Ironman Florida igår, men det blev en annorlunda Ironman. P.g.a. kraftiga vindar som gav vågor och starka strömmar i havet så blev simningen inställd några minuter innan start. Säkerheten kunde inte garanteras, och båtarna och kajakerna kunde inte ens hålla sig på sin plats. Jag accepterade det direkt, tänkte det här borde ju hända någon gång så många IMs som jag kör. Jag tänkte positivt och laddade om för time trial start på cykeln. Det jobbigaste var dock att stå i den kalla vinden och frysa och vänta in starten. Stod där en timme och frös, ville bara upp på cykeln!

Med starten vi hade, 2 atleter ca var 5e sekund efter startnummer blev det ett bra flöde ut på banan. Knappt någon drafting och en del att köra om men det gick bra! Och väl på cykeln fick jag upp värmen! Cyklade på det jag hade i vinden, och fick ingen supertid, men tydligen körde alla långsamt, för jag cyklade 3dje snabbaste dam – totalt! Det visste jag inte just då, men kom sen ut på löpningen som väldigt ensam dam (förutom proffsen då som startat tidigt). Kul!

Jag sprang på i min ”sätta PB-plan” och siktade mot 4h (mitt förra IM-mara PB var 4:27 Kalmar Järnmannen, och vanlig mara 4:09 Berlin Marathon).

Det blåste på cyklingen och det kändes även på löpningen! Eller det insåg jag iallafall när jag vände vid vändpunkten! Motvinden tillbaka var tuff första varvet när jag var så ensam i min pace, alla som sprang förbi sprang för fort för mig. Men på andra varvet fylldes banan med atleter! Jobbade på och försökte hålla pace. Sänktes lite mot slutet, men då hade jag tur och träffade på Steven som var på sitt första varv, som jag pace:ade bakom. Perfekt fart och en rygg att hålla, och gömma sig för vinden bakom! Vi sprang och snackade, jag där bakom och han drog. När klockan stod på 3:50 och det bara var några km kvar, sa han “go for it!” och då la jag in spurten. Sprang på allt jag hade i min adrenalinkick i iver för målet (sista 2km i 5:00-fart), och kom in på 4.01. Min snabbaste marathon någonsin! Kom 6a i min AG, bästa svenska efter Camilla Lindholm!

Är otroligt nöjd och glad, och förvånad över hur bra det gick. Stort tack för alla hejarop och grattis! Nu ska jag ha semester i 2 dagar och sen lite säsongsvila när jag kommer hem. Och ladda om för nya äventyr!

En race report kommer senare, med många bilder!

141102_florida_01

Ironman Florida – 6a i AG

6 reaktion på “Ironman Florida – 6a i AG

 • 2 november, 2014 kl. 14:43
  Permalänk

  Jätteglad att det gick så bra för dig och imponerad, såg riktigt snabb ut på upploppet!

  Dessutom i den högst interna tävlingen vem som kunde piffa till sig bäst i “condon” efter en Ironman (för utgång), så pulveriserade du motståndet utan dess like ;-)

  Svar
 • 2 november, 2014 kl. 16:02
  Permalänk

  Vilket lopp, du är så himla himla grym!! Stark cykling, stark löpning! Du är fantastisk!!! njuuuuuut i den underbara bubblan nu! :)

  Svar
 • 2 november, 2014 kl. 16:29
  Permalänk

  Du är ju solklar! Grymt kört Karin. Riktigt imponerande.

  Svar
 • 2 november, 2014 kl. 18:49
  Permalänk

  Du är fantastisk Karin!!! Stort grattis och kram!

  Svar
 • 4 november, 2014 kl. 02:41
  Permalänk

  Tack så mycket för er support, jag är jättenöjd!

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *