Jag visste det! Jag vet, jag vet, jag har hittills bara anmält mig till loppet ja, men ibland är det nästan lika stort som att köra det! ;-) Det är en utmaning i sig att ens få tag i en plats!

Loppet jag anmälde mig till via VIP-ingången (AWA-gold priset), var alltså Ironman Arizona. Det är en av de tävlingar som är svårast att få plats till, helt galet populärt. Jag har nämligen försökt och inte lyckats, en gång för flera år sen.

Nu visade det sig att iår sålde det slut rekordfort, det lades inte ens upp några platser online eftersom alla tog slut på plats. IM Arizona har nämligen samma anmälan som IM Florida: Först får årets atleter anmäla sig, sedan får funktionärerna anmäla sig, sen får folk på plats anmäla sig, och efter det, DÅ släpps de kvarvarande platserna online. Detta sätt gör att de får riktigt bra och engagerade funktionärer, de flesta är ju triathleter som vet vad det handlar om!

Sen att tävlingen är väldigt populär handlar nog till stor del om att den (precis som IMFL) är platt (och snabb) och passar de som aldrig kört IM förut. Sen finns det inte så många IMs på den sidan USA heller. Med varvbanor är den också väldigt publikvänlig. Och så har den då fantastiska funktionärer!

Det var alltså rätt tid att ha en prio-ingång till anmälan! Ironman Arizona verkade vara en rejält tuff tävling iår med starka vindar. Det såg man på cykelsplitsen som varierade stort!

Tävlingen har en simning i en kanal, en vindkänslig och platt cykling (borde passa mig!) och sedan en platt löpning. Ska bli en spännande tävling att köra. Men det är alltså ett helt år kvar tills dess. Ville bara för en gångs skull outa en tävling jag anmält mig till. Känns som jag vunnit något redan! Haha.

arizona4

arizona2

Ironman Arizona 2015

7 reaktion på “Ironman Arizona 2015

  • 20 november, 2014 kl. 12:03
   Permalänk

   Ja helt galet vad populärt det blivit. Förra året sålde visst de få platserna online slut på 40 sekunder. Ska bli spännande att se om det är så bra som jag tror där borta!

   Svar
  • 20 november, 2014 kl. 12:04
   Permalänk

   Absolut! Och det är inte extremvarmt där, svalt på morgon och kväll den tiden på året. Men hellre en varm än en kall tävling! Gillar värme! (Varför bor jag i Sverige egentligen? ;-) )
   Gillade du värmen i Athen?

   Svar
   • 21 november, 2014 kl. 13:33
    Permalänk

    Jag har tänkt samma tanke ett antal gånger. :-)
    Aten var behagligt med runt 20 grader i skuggan. Ganska lagom tycker jag när det ska springas mara.

    Nästa mara blir betydligt kallare…

    Svar
  • 20 november, 2014 kl. 12:06
   Permalänk

   Ja det ska bli spännande! Har bara varit förbi Arizona när jag varit i Grand Canyon förut, men aldrig varit i Tempe/Phoenix. Blir kul med nytt ställe!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *