Med extra lång långhelg åkte jag ner för att träna lite på Öland. Det var tydligen rätt helg, för vädret var lite bättre söderut än hemma i Stockholm. Torsdag – söndag blev en träningshelg och det var nog första gången någonsin jag kört fler löppass än cykelpass när jag varit där!

Träningshelgen bjöd på 3 löppass, varav ett intervallpass, ett brickpass och ett långpass. Löpningen känns bättre och bättre, och rolig. Min taktik att älska löpning verkar ha lite effekt nu! Jag springer på och det är nästan så att jag tror det är fel på min Garmin varje gång, när jag ser på tempot och jämför med känslan. Svårt att fatta att det faktiskt går lite snabbare.

Cyklingen blev två lite längre pass, ett i fredags i sol och värme. Ja vårvärme med 15 grader då, men jag körde ändå med en del kläder på. Långa ben och tunn jacka. Jag cyklade runt och njöt av de underbara blommande rapsfälten. Så vackert det är, och så doftar det verkligen vår! Så härligt att det äntligen är lite färg i naturen nu, och inte bara grått!

Igår söndag körde jag ännu ett cykelpass innan det sen var dags att åka hemåt. Det var nu lite starkare vind (det blåser alltid på Öland), men nu var det västlig vind för ovanlighetens skull. Västlig vind på Öland betyder sidvind hela passet. 4.5h sidvindskörning i min ensamhet och jag fick kämpa för att peppa mig själv. Cyklade på och hade inte särskilt mycket krut i benen, kanske inte så konstigt efter alla löpta kilometrar, men jag struntade i alla siffror och värden och bara trampade på. Tiden skulle jag få ihop iallafall! Stannade lite när jag kände för det och fyllde på med energi, sen fortsatte jag vidare. Sidvind och en liten hagelskur, men annars var det okej. Bättre än hällregn som det visst var hemma!

Nöjd med helgen, och veckan i stort. En bra träningsvecka done, nu kör vi en till!

karin-triathlon-oland-ironman-sweden-running-cycling-2

karin-triathlon-oland-ironman-sweden-running-cycling-1

karin-triathlon-oland-ironman-sweden-running-cycling-4

karin-triathlon-oland-ironman-sweden-running-cycling-3

karin-triathlon-oland-ironman-sweden-running-cycling-5

karin-triathlon-oland-ironman-sweden-running-cycling-6

karin-triathlon-oland-ironman-sweden-running-cycling-7

Träningshelg på Öland

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *