Ja nu har det gått två och en halv vecka sedan tävlingen Ironman Austria, och man kan väl säga att det inte riktigt blev en vilo/kom igång period som planerat. Kroppen tar stryk av Ironman, det är så väldigt lätt att glömma, då det liksom känns rätt okej veckan efter även om jag inte då specifikt tränar något. Men med slitna muskler efter race i kombination med naprapatbesök, massage som “släpper” på musklerna och sedan en dags flytt då jag nog lyfte och hivade runt alldeles för mycket saker blev det totalt FÖR MYCKET. Flyttade saker halva dagen, satte mig i bilen och körde ner till Öland, då jag nu flyttat hit till Borgholm. Kom fram på kvällen och då kände jag att det var ryggont på gång. Ryggen sa STOPP helt enkelt.

Så det smög sig på, ett “ryggskott” som satte sig i ländrygg och med sjukt krampande sätesmuskler så det strålade ut i benet. Svårt att gå och röra mig som vanligt, och det är sjukt vad man tar det för givet annars! Jag försökte hålla modet uppe och hålla mig positiv, men det är segt när det drar ut på tiden och inte går över på en-två dagar, utan snarare två veckor.

Jag har försökt röra mig så mycket jag kunnat, för helt stilla blir man inte bättre av. Varit på naprapatbesök inne i Kalmar några vändor, simmat nästan varje dag – antingen i havet eller i 25m bassäng, promenerat (stapplat fram) varje dag, ibland längs med stranden och en dag inne på Solliden. Några korta cykelpass på CXen har det blivit, det har funkat och har varit skönt att komma igång. Nu äntligen känns ryggen bättre och jag ska komma igång med riktig träning inför Ironman Kalmar. Det är ju bara en månad kvar. Ja det blev inte de mest optimala två veckorna här, men jag får hålla mig positiv. Det har ju gått över!

Igår var jag inne i Kalmar och träffade Sara och Kenth som var på genomresa. Trevlig fika i stan och jag visade runt lite de platser som är symboler för Ironman Kalmar. Torget där målet är, och simstarten (både Järnmannengräsmattan och den nya). Det är väldigt fint i Kalmar, jag gillar staden! Jag var också förbi Peak Performance/Prestationskläder och hälsade på Jonas och kollade in Fusions sortiment. Jag är så glad för det samarbetet för jag trivs väldigt bra i Fusionkläderna, både till träning och tävling – där jag kör i Speed Suit!

Idag började jag med mitt planerade rehabprogram jag fått på Access Rehab. Det var ju planen att jag skulle börja med det direkt, men så kom ryggskottet ivägen och jag kunde inte ens lyfta höften från marken. Nu blir det rehabövningar varannan dag i form av pilatesbollövningar, och jag ska jobba på att ha en stark och hel kropp! Jag körde programmet och sen tog jag mig ut för en kort löprunda för att testa på. Det blev blandad gång och löpning i knappa halvtimmen, men jag var så glad för jag kunde springa igen!

Nu ser jag framåt, mot Ironman Kalmar, och ser fram emot alla pass jag ska få till. Jag ska uppskatta varenda ett av dem, för att jag KAN träna!

karin-tri-triathlon-oland-borgholm-kalmar-5

karin-tri-triathlon-oland-borgholm-kalmar-6

karin-tri-triathlon-oland-borgholm-kalmar-7

karin-tri-triathlon-oland-borgholm-kalmar-1

karin-tri-triathlon-oland-borgholm-kalmar-2

karin-tri-triathlon-oland-borgholm-kalmar-3

karin-tri-triathlon-oland-borgholm-kalmar-4

karin-tri-triathlon-oland-borgholm-kalmar-8

karin-tri-triathlon-oland-borgholm-kalmar-9

Ryggskott

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *