Snart är det alltså dags för årets triathlonhändelse i Sverige – Ironman Kalmar. Om en vecka drar allt igång inne i stan, och “alla” triathleter kommer att vara där. De som ska tävla har börjat sin taperingperiod nu och trappar ner på träningen för att ha maximal energi och toppning till race day.

Jag är ju som sagt på andra sidan iår. Det blir första gången som publik till en Ironman, och jag ser fram emot det! Jag är säker på att det kommer kännas LITE jobbigt i mitt triathlonhjärta, jag vill ju gärna vara med. Men inte i år i Kalmar, och inte nu. Min tävling kommer senare. Jag får helt enkelt suga åt mig av all energi och dela med mig av pepp och hejarop för att peppa fram de som tävlar! Det ska bli spännande att följa. Kanske får vi en svensk vinnare i år? Patrik Nilsson satsar på hemmavinst och han är otroligt duktig.

Jag tränar på i mitt program inför senare race, och bygger upp volymen under de kommande veckorna. Jag kommer dock att flytta runt lite pass så att jag kan vara inne i Kalmar en del under dagarna inför race. Jag tränar (och tävlar) i kläder från Fusion och Prestationskläder. Fusion kommer att vara på plats i Peak Performance-butiken (Prestationskläder) på Kaggensgatan 1 under dessa dagar. Passa på att gå förbi där, man har chansen att vinna en Speed Suit från Fusion med eget tryck i butiken!

Jag kommer ju sen såklart vara publik under hela tävlingsdagen. Jag får sällskap av David att heja och peppa fram alla vi känner (och alla i vår grymma klubb Terrible Tuesdays!). Så vi ska heja på!

Men vilka är egentligen de bästa hejaropen? Ska du köra och vad för hejarop vill DU höra?

Järnmannen i Kalmar är var jag startade mitt långdistanstävlande (dock min 10e triathlon då jag började med kortare distanser). Men det har blivit en del race i Kalmar, och det är fantastiskt hur tävlingen har växt. Här är mina race reports från alla mina år i Kalmar:

Ironman Kalmar, 2014
Ironman Kalmar, 2013
Ironman Kalmar, 2012
Kalmar Järnmannen, 2010
Kalmar Järnmannen, 2009
Kalmar Järnmannen, 2008

karin-tri-triathlon-ironman-kalmar-sweden-1

karin-tri-triathlon-ironman-kalmar-sweden-2Grymt publikstöd vid varvningen inne i Kalmar! Bild från Ironman Kalmar i fjol

Snart Ironmanfest i Kalmar

3 reaktion på “Snart Ironmanfest i Kalmar

 • 5 augusti, 2015 kl. 11:02
  Permalänk

  Läste din rapport från Järnmannen 2010, mitt första år.. mkt rysningar blev det! Du kan så väl beskriva hur det är och det blir så oerhört tydligt varför man gör det och väldigt tydligt att man vill göra det igen… o igen! Ha så kul i Kalmar, jag stod bredvid 2011 och det var plågsamt att inte få vara med o leka men häftigt ändå!!

  Svar
  • 5 augusti, 2015 kl. 18:08
   Permalänk

   Tack Markus, kul att du gillar mina rapporter! Det är ju verkligen långa dagar och många tankar som hinner tänkas och bearbetas! Mm, ska försöka ha så kul som möjligt i publiken.

   Vad kör du iår då? Du har ju förbättrats massor sen premiären, grymt!

   Svar
   • 7 augusti, 2015 kl. 11:49
    Permalänk

    Jag har läst dina rapporter o inlägg i princip sen 2009 och de har varit grymma, just den mentala kampen man för under ett IM tycker jag du beskriver perfekt. Plågsamt och underbart på samma gång :-)

    Det är riktigt häftigt att se sin utvecklingskurva från fet o otränad 2009 till Sub 11 Ironman 2014… Behöver påminna sig om den utvecklingen ibland!

    Var rätt less på träning mm hösten/vintern 2014, så i år blir/blev det “bara” VM i Motala… Men det är väl dags att sätta upp nya mål snart!!

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *