Jag är väldigt nöjd med min cykel – min Cervelo P5 – som jag nu haft i två år. Att uppgradera till denna grymma cykel var det bästa jag gjort. Jag cyklar ändå en del mil varje år, både inne på trainer och ute, så att ha en bra cykel är värt det. Jag är nöjd med ramen och känslan av cykeln, vi är liksom ett när vi är ute och kör på träning och speciellt på tävling, då är vi ett team!

Så själva ramen och cykeln kommer jag alltså köra på ett bra tag till, men att uppgradera komponenter och det som slits är ju självklart. Jag har länge funderat på att uppgradera till bättre lager, så jag blev väldigt glad över att ingå ett samarbete med CeramicSpeed. CeramicSpeed gör keramiska lager för cykeln, och med hjälp av dessa kan man alltså minska friktionen, spara watten och alltså cykla ännu snabbare! Dessutom har de högre hållbarhet jämfört med vanliga lager, dock behöver de såklart underhållas med att smörjas in och hållas fräscha för att hålla länge.

Jag har nu uppgraderat hela cykeln med CeramicSpeeds lager. Det blev vevlager, nya trissor och så nya lager i mina tävlingshjul (Zipp Disc Super-9 och 808 fram). Till tävling blir det också en UFO kedja så att jag sparar ännu lite mer watt. Jag beställde hem delarna från CeramicSpeed och fick sedan hjälp med montering av CykelCity, där jag köpt min cykel.

Jag har inte testat på tävlinghjulen än, men redan nu på träning känns cykeln som en ny cykel! Härligt! Ska bli grymt att kunna spara på de watt som jag så kämpar så hårt för att träna till mig. Jag längtar redan till nästa tävling!

karin-tri-triathlon-ceramicspeed-save-watts-cycling-1

karin-tri-triathlon-ceramicspeed-save-watts-cycling-2

karin-tri-triathlon-ceramicspeed-save-watts-cycling-3

karin-tri-triathlon-ceramicspeed-save-watts-cycling-4

karin-tri-triathlon-ceramicspeed-save-watts-cycling-5

karin-tri-triathlon-ceramicspeed-save-watts-cycling-6

karin-tri-triathlon-ceramicspeed-save-watts-cycling-7

Save watts!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *