Att simma utomhus i hav eller sjö är ju faktiskt helt fantastiskt! Synd bara att det är så jäkla kallt i de flesta vatten i Sverige stora delar av året. Ja stora delar av sommaren också, iallafall för en värmeälskare som jag. Okej, jag har testat Ö till Ö en gång och det funkar väl litegrann med svalare temperaturer, men nej, jag tycker inte det ska vara FÖR mycket misär när man simmar. Det ska mest vara trevligt och skönt i vattnet. Sen själva simningen får gärna vara jobbig!

Jag har inte fått ihop så mycket öppet vatten simning iår, men desto fler kilometer och timmar i bassängen! Jag har satsat en del på simningen iår, med hjälp av coach Björn, och jag har redan iår simmat mer (uppe i 300km) än vad jag simmat per år de föregående träningsåren.

Simning är rätt otacksamt i ironman, jag menar jag har lyckats förbättra mig några minuter på en ironmansimning av all träning. Men, jag tror att jag har blivit bättre på fler sätt istället. Jag kanske bara simmar några minuter snabbare, men jag är kanske mer energieffektiv och inte lika trött när jag sen börjar cyklingen? En sak är säker, ju mer jag simmar, desto mer älskar jag det iallafall! Jag trivs bra i vattnet nu och ser fram emot simpassen. Jag kör all simning själv, men jag har ju skrivna pass till varje pass, det är viktigt!

En del OW-pass blir det och jag får passa på nu när temperaturen äntligen är över 20 grader i havet! Härligt! Fler simpass blir det i veckan, ska nog ta och testa simbanan i Kalmar innan lördag!

karin-tri-triathlon-swim-open-water-ironman-3

karin-tri-triathlon-swim-open-water-ironman-2

karin-tri-triathlon-swim-open-water-ironman-1

[evp_embed_video url=”http://karintri.com/wp-content/uploads/2015/08/IMG_64381.mov” loop=”true”]

Kämpar på med simningen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *