Nu är det verkligen nedräkning på gång. Lördagens tävling närmar sig och snart kommer Kalmar att fyllas av alla förväntansfulla triathleter. Träningen ska vara gjord och nu ska det bara vilas, laddas och fixas med alla prylar inför race. Ni som ska tävla, ni har väl allt under kontroll? :-)

Eftersom jag inte tävlar i Kalmar i år kommer jag istället fokusera på att heja fram alla som kör! Det ska bli väldigt spännande att följa och se hur formen är för de tävlande, och vem som kan hantera dagen bäst!

I Kalmar är det ju verkligen hemmaplan, och vi är en del som kört Kalmar i flera år, även när det bara var en Järnman och inte en Ironman, och man har följt varandra åt år efter år. En av dessa duktiga triathleter som alltid varit där som jag ser upp till är Viktoria Johnsson. Hon har alltid kört i Kalmar när jag kört, susat fram med bra fart och inspirerat mig till att hela tiden bli bättre! Hon är den dam som hittills kört flest ironmanlopp och har lyckats ta sig till Hawaii hela två gånger! I år är Viktoria favorittippad svensk dam enligt ironmanstatistiks Ironman Kalmar-lista, som jämför startlistan med föregående personliga resultat. Jag passade på att ställa några frågor till Viktoria inför tävlingen på lördag!

– Hur känns formen inför tävlingen?
Formen inför lördag är god. Jag har haft en väldigt bra säsong så här långt. Har inte tävlat jättemycket utan haft mina A-mål som har varit VM i Motala och nu Ironman Kalmar. Jag sprang Stockholm Marathon på ny rekordtid i år 3.13 och i Motala på VM vann jag min klass med hela 19 minuter till 2:an. Så formen är bättre i år än någonsin! :-)

– Har du tränat annorlunda i år jämfört med förut?
Jag har inte tränat mer i år än andra år men däremot har jag fått vara frisk och skadefri och det har ju gjort att man har fått alla tänkta pass in i träningsbanken. Jag har kört mer kvalité i år än tidigare år. För att bli bättre måste man våga träna med dom som är bättre och det har jag gjort i år och hängt med grabbarna ut på deras pass (det finns tyvärr dåligt med tjejer att träna med).

– Vad är ditt mål i årets tävling?
Målet i år är att försöka vinna min agegroup. Har dock ingen koll på mina konkurrenter och det kan ju komma något proffs som har gått över till att köra agegroup och dom brukar vara snabba. Många frågar vad jag har tänkt att köra på för tid men det är svårt att säga beroende på väder och vind. Om vädret är med mig och det inte blir allt för blåsigt så vill jag gärna slå mitt pers på 10.25 :-)

Jag ska försöka att inte gå för hårt på cyklingen utan jag vill ha krut kvar till att få till en bra mara. Löpformen i år är betydligt bättre än förra året då jag hade knäproblem och inte kunde träna löpning så mycket. Att jag trots det lyckades vinna min agegroup förra året och kvala till Hawaii var ju förvånande. Så förutsättningarna i år är mycket bättre och jag hoppas att jag kan korsa mållinjen och känna att jag verkligen fått ut allt som jag tränat för!

– Varför väljer du att tävla i Fusion Speed Suit?
Allt för att bli snabbare ;-) Dräkten är verkligen skön, sval och aerodynamisk. Perfekt passform och inga sömmar som skaver. Fickorna på sidorna är genialiska. Lätt att komma åt sina gel. Dessutom är den ju snygg, Kort sagt jag älskar den!

Det låter toppen Viktoria, jag får passa på att önska dig lycka till på lördag!

Detta inlägg är i samarbete med Prestationskläder.se. Fusion kommer att vara på plats i Peak Performance-butiken (Prestationskläder) på Kaggensgatan 1 under ironmandagarna. Passa på att gå förbi, så har du chansen att vinna en Speed Suit från Fusion med eget tryck i butiken!

triathlon-viktoria-johnsson-ironman-kalmar-fusion-speedsuit-prestationsklader-1

triathlon-viktoria-johnsson-ironman-kalmar-fusion-speedsuit-prestationsklader-2

Inför Ironman Kalmar: Viktoria Johnsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *