Det blir ju som sagt inte Ironman Kalmar för mig i helgen. Då jag varit skadad och missat en del viktig träning är jag inte redo än för att prestera på den nivå jag önskar på en ironman. Det känns som rätt beslut, och jag siktade istället in mig på en tävling lite senare i höst, just för att hinna bli bra i ryggen men också att köra på med bra träningsveckor inför race.

Jag vill inte tävla halvdant eller “småskadad” för jag vet hur mycket det kan ställa till med. Jag råkade köra två tävlingar väldigt tight (3 veckor) 2011, och det slutade med en DNF och ambulansfärd i Frankfurt och en sedan avbruten säsong med helomladdning på det. Så jag försöker lära från mina misstag och agera bättre! Sen minns jag också känslan att köra när man inte alls har kroppen med sig, det blir inte kul alls, och utan glädjen får det faktiskt vara. Jag vill vara taggad, laddad och riktigt redo för race!

Så, nu har jag alltså anmält mig till nästa race. Det blir Ironman Barcelona den 4e oktober! Det är ett fint lopp och en bana som verkligen passar mig! Både platt cykling och löpning. Jag körde tävlingen redan för 5 år sedan – 2010 (fan vad tiden går!), då den fortfarande var en Challengetävling. Då var det agegroupstart så väldigt ensamt ute i havet när alla tjejer (endast 67 tjejer på hela tävlingen!) simmade iväg och försvann på olika håll. Jag hamnade efter och det kändes som att jag simmade lite vilse där ute i havet. Dock var det bara 1000 deltagare totalt, så inte så trångt på cyklingen. Jag kom 2a i min AG (av 10, men hey jag slog ju 8 pers!) och det är enda gången jag kommit på pallen. Detta hade jag dock ingen aning om på kvällen eller dagen efter race. Det är också första (och sista!) gången jag missat prisutdelningen, men de var ju så schyssta och skickade hem pokalen i ett paket till mig efteråt!

Jag hörde om trängseln och klungorna som uppstod förra året på tävlingen, men till i år blir cykelbanan omgjord från 2.5 varv till 2 längre, så förhoppningsvis får de kontroll på situationen! Det verkar även bli rullande start på simningen, något som också förbättrar läget ute på banan senare. Jag ser fram emot race och det känns kul och spännande att ha det att träna mot nu. Spanien är fint och en bra miljö för cyklister och triathleter!

karin-tri-triathlon-spain-ironman-barcelona-race-triathlete-2

karin-tri-triathlon-spain-ironman-barcelona-race-triathlete-4

karin-tri-triathlon-spain-ironman-barcelona-race-triathlete-5

Min nästa ironman!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *