Ja tiden går fort när man har roligt! Jag tränar på här nere i Spanien och dagarna fylls med simning, cykling, löpning och en del rehab/styrka. Ännu en vecka har passerat och jag har hunnit se lite mer av omgivningarna.

Jag bor ju nästan granne med ett träningscenter här med gym, spa och en olympisk 50m pool. Det är simgäng som är här och tränar, men varje dag finns tider för oss vanliga att träna, och då är det oftast gott om plats! Jag har haft egen bana alla gånger utom en och det är så nice att simträna då. Jag har kommit på att jag älskar att voltvända, det blir sånt skönt flow i simningen i lång bana + voltvändningar. Och att voltvända gillar jag mest när jag vet att jag inte kommer krocka med någon! (så har alltså inte övat på detta innan på Eriksdalsbadet på morgnarna!) Det har blivit en del simpass, och jag trivs i vattnet. Har ju simmat snart dubbelt så mycket som jag brukar årligen, så jag har fått en bra känsla i vattnet. Hoppas det visar sig i tiden på race också.

Cyklingen där har jag nu testat lite olika rutter. Det har blivit en del vändor på IM-70.3-banan som går norrut upp i bergen, där hittade jag även en bra lagom lång backe att köra tröskelintervaller i häromdagen. När jag cyklade långpass körde jag istället österut längs med havet och det var backar överallt! Snittade 22km/h på mitt pass, men vad fasen betyder snitthastigheter på träningspass egentligen? Det är på tävling det räknas!

Jag har även testkört Ironman-banan som går västerut mot Barcelona. Hittade en gubbe att cykla med halva sträckan för han gillade visst inte att bli omcyklad så sen låg jag på hans rulle hela vägen. Tänkte det kunde vara bra med vägvisare. Det funkade bra, han pratade bara spanska och det enda han sa vid ett av alla rödljus på vägen var “Barcelona?” och jag sa “si” och så räckte det. Cykelspråket med alla tecken är dock universellt, han var en bra gubbe att ligga bakom. Jag tackade för mig en stund senare sen med ‘gracias’ och stannade kort för cafe con leche i Badalona och sen vände jag och körde tillbaka själv igen. Fin väg och helt ok att träna där nu med, med trafiken. Det är det som är så otroligt skönt här, att bilisterna är vana vid cyklister och respekterar liv på ett helt annat sätt än hemma. Det känns tryggt att cykla här!

Löpningen då? Jo det har blivit en del pass, mestadels kortare varianter. Ryggen är återställd, har inga känningar där, men nu har jag istället en fot som är lite öm. Har masserat, kört rehabövningar och tåhävningar i mängder, och åkte även en sväng in till Barcelona häromdagen för att köpa nya bättre löparskor på Asics flagship store. Tog hela dagen att åka tåg in, gå dit och shoppa, och åka tåg hem. Men manjana, manjana!

Kanske kan vara bra med lite support och dämpning för fotjäveln? Ja jag har kallat den fotjävel när den gör ont. Dock ändrade jag nu strategin till att kalla den fotälsklingen vid vadstretchen idag. Det kanske hjälper med lite kärlek istället? Vem vet, hoppet är det sista som överger en. Jag tränar på och gör vad jag kan för att kroppen ska hålla. Solen skiner nu varje dag iallafall, i solsken blir allting bättre! Imorgon ska jag ut och cykla lite igen, på P5-älsklingen!

karin-tri-triathlon-calella-ironman-barcelona-triathlete-cycling-swim-running-1Älskar denna 50-an, oftast egen bana, ibland egen pool!

karin-tri-triathlon-calella-ironman-barcelona-triathlete-cycling-swim-running-2Officiellt träningscentre med gym, pool och spa. Kanske dags att besöka spa:et snart också?

karin-tri-triathlon-calella-ironman-barcelona-triathlete-cycling-swim-running-3Fin utsikt från cykelpasset när jag körde längs kusten österut

karin-tri-triathlon-calella-ironman-barcelona-triathlete-cycling-swim-running-5Blev en del höjdmeter, fick jobba på bra! Ni ser vägen va?

karin-tri-triathlon-calella-ironman-barcelona-triathlete-cycling-swim-running-4Löpning längs stranden, platt – platt!

Träningsliv i Spanien

3 reaktion på “Träningsliv i Spanien

 • 11 september, 2015 kl. 23:29
  Permalänk

  det ser ut som att du har det bra – och det låter så också (minus fotjäveln). hoppas du charmar den ordentligt. kram!

  Svar
  • 12 september, 2015 kl. 10:17
   Permalänk

   Tack Sara, jag hoppas på det! Ja det är bra, jag njuter! Kram

   Svar
 • Pingback:Like a pro | Karin Tri

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *